Frequently Asked Questions

Hoe zorg ik ervoor dat de cijfers niet in een nieuw tabblad worden geopend?
Dit kan door de cijfers via het dashboard in het hoofdmenu te openen in plaats van de knoppen boven de cijfers te gebruiken.

Kan ik de tegelijkertijd verschillende filters in verschillende tabbladen toepassen?
Dit is alleen mogelijk wanneer u de Verkeersveiligheidsvergelijker in twee verschillende browsers opent.

Werkt de Verkeersveiligheidsvergelijker op de mobiele telefoon?

De Verkeersveiligheidsvergelijker is met de mobiele telefoon te bezoeken maar werkt dan niet optimaal. Grafieken worden namelijk geschaald, waardoor de leesbaarheid achteruit gaat. Geadviseerd wordt daarom de Verkeersveiligheidsvergelijker op een desktop, laptop of tablet te gebruiken.

Kan ik de gegevens uitsplitsen naar wegbeheerder?
Op dit moment kunt u alleen de gegevens over verkeersdoden uitsplitsen naar wegbeheerder. Andere gegevens kunnen niet per wegbeheerder worden getoond.

Kan ik het aantal verkeersdoden uitsplitsen per jaar?
Nee, op dit moment kunt u het aantal verkeersdoden alleen per vijf of tien jaar bekijken.

Kan ik de data downloaden?
Nee, op dit moment kunt u de data niet rechtstreeks van de Verkeersveiligheidsvergelijker downloaden. Wel is het mogelijk data van het CBS, BRON en NWB bij de betreffende organisaties op te vragen.

Hoe vaak worden de data geüpdatet?
De gegevens in de Verkeersveiligheidsvergelijker worden, indien er nieuwe data beschikbaar zijn, jaarlijks geactualiseerd.

Gaat de Verkeersveiligheidsvergelijker in de toekomst meer onderwerpen bevatten?
Wij zijn op zoek naar nieuwe databronnen om de Verkeersveiligheidsvergelijker uit te breiden. Specifiek zijn wij geïnteresseerd in de volgende onderwerpen: snelheid, alcohol, beleid en samenwerking en budget. Als deze data per gemeente beschikbaar worden zal de Verkeersveiligheidsvergelijker hiermee worden aangevuld. Indien u zelf over data beschikt die u voldoende betrouwbaar acht en openbaar wilt maken komen wij graag met u in contact!

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contactmet ons op.